KABA

Karlovački gimnazijalci prvi iz Hrvatske u EU parlamentu

KARLOVAC – Karlovački Gimnazijalci prvi su srednjoškolci iz Hrvatske koji će posjetiti Europski parlament i institucije Europske unije u Strassbourgu. Priliku za to dobilo je 24 učenika koji će sredinom ožujka na tri dana otputovati u Strassbourg. Kako je došlo do toga da upravo naši gimnazijalci otputuju u središte Europe ispričao je ravnatelj karlovačke Gimnazije Damir Mandić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/gimnazija_eu_1.mp3}

Projekt Euroscola je jedinstveni događaj za škole kroz koji učenici mogu upoznati europsku integraciju, sudjelovati u njoj iz prve ruke. Učenici mogu sudjelovati na sjednicama i sastancima raznih odbora, ujedno usavršavajući znanje stranih jezika.

Učenici će na put u Europu krenuti s mentoricama, profesoricama Jelenom Despot i Vlastom Hrvat. O Europi karlovački gimnazijalci već mnogo znaju, tako da će obilazak europskih institucija biti samo praktični dio njihova obrazovanja.

omicron

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/gimnazija_eu_2.mp3}

Za učenike je jedna od bitnih stavki i ta da su im svi troškovi plaćeni. Dio sredstava izdvaja sama Europska unija, dodao je ravnatelj Mandić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/gimnazija_eu_3.mp3}

Jedan od gimnazijalaca koji ima čast ići u Strassbourg je i Matej Kečkeš, koji se veseli posjeti europskom parlamentu.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/gimnazija_eu_4.mp3}

Karlovački gimnazijalci u posjet Europskoj uniji idu od 13. do 15. ožujka, a svojim domaćinima nose suvenire Karlovca i Karlovačke županije.