Ove godine više za malo i srednje poduzetništvo

KARLOVAC- Ministarstvo poduzetništva i obrta u suradnji s Razvojnom agencijom Karlovačke županije “KARLA” danas je u Karlovcu organiziralo informativnu radionicu na kojoj je predstavljen program “Poduzetničkog impulsa 2013.”

Predavači su bili Stjepan Koraj, pomoćnik ministra Uprave za malo i srednje poduzetništvo i obrt i Nadica Žužak, povjerenica istog ministarstva za etiku.

Poduzetnički impuls, program subvencija za malo i srednje poduzetništvo udvostručit će poticaje za male poduzetnike. Ukupni iznos poticaja dvostruko je veći od lanjskog i pretpostavlja dodjelu sredstava od 730,6 milijuna kuna. Ministarstvo poduzetništva i obrta mijenja pravila tako da pojedinačne potpore budu veće, a da korisnika bude manje, kazao danas Stjepan Koraj. Prošle godine dodjeljeno je 370 milijuna kuna sredstava, javilo se jedanaest tisuća poduzetnika, no isti su se javljali na više programa, rekao je Koraj, dodavši kako se ove godine moguće javiti samo za jedan program. Ove godine Ministarstvo poduzetništva i obrta i ostala ministarstva kroz koje se proteže poslovanje poduzetnika po prvi put će dodijeliti više sredstava za malo i srednje poduzetništvo, nego za brodogradnju, rečeno je danas. Inače, Poduzetnički impuls jedna je od mjera poticaja koje ministarstvo daje već drugu godinu za redom.