Ministar Jovanović: I navijači moraju biti ambasadori Hrvatske!

KARLOVAC – Sportski inspektori su preventiva koja će spriječiti nepravilnosti u sportu kazao je danas u Karlovcu ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović. U Hrvatskoj se na godinu za sport izdvaja 2 milijarde i 200 milijuna kuna što je velik novac, stoga je potreban nadzor.

Sportska inspekcija je krenula u 1. stupanj kontrole, a to je kontrola zdravstvenih pregleda mladih, kaže Jovanović te nadodaje da će nakon toga, sportska inspekcija na teren izlaziti u skladu s prijavama.

Što se tiče izmjena i dopuna Zakona o sportu, sportašima bi nakon 45. godine života trebala biti isplačena naknada, a to nikako nije mirovina, tvrdi Jovanović, jer naknadama ti sportaši prihvaćaju obvezu da će i dalje ostati aktivni u sportu.

Osvrnuo se i na probleme nereda na sportskim terenima kazavši kako ih je sve manje. Prije nekoliko godina nedostajala je koordinacija između pojedinih ministarstava i zbog toga ovaj problem nije riješen ranije. To je sada ispravljeno uspostavljanjem novog tijela, kaže ministar Jovanović kojem je cilj da osim sportaša i hrvatski navijači budu ambasadori te promotori Hrvatske.

No prva provjera će biti već u petak, a nadamo se da će nogometna utakmica između Hrvatske i Srbije potvrditi ministrove riječi.