KABA

Riječki nadbiskup Ivan Devčić: “Josip nije imao nimalo idiličan život, ali je imao Abrahamovu vjeru”

KARLOVAC – Povodom blagdana svetog Josipa u karlovačkom Nacionalnom svetištu na Dubovcu danas je služeno svečano euharistijsko slavlje. Misu je predvodio riječki nadbiskup i metropolit dr. Ivan Devčić u koncelebraciji sa svećenicima Karlovačkog dekanata. I ovoga su se puta brojni Karlovčani i Karlovčanke te hodočasnici iz cijele Hrvatske okupili su se kako bi dostojanstveno obilježili blagdan svetog Josipa, zaštitnika grada Karlovca i hrvatskog naroda. Kako je istaknuo monsinjor Devčić, Josip je izjednačen s praocima naše vjere, Abrahamom i Mojsijem, a kao i njima, život mu nije bio nimalo idiličan i miran, ali posjedovao je Abrahamovu vjeru. Zato se u svojim molitvama sjetite svetog Josipa, poručuje riječki nadbiskup.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/devcic_1.mp3}

Njihov će nam primjer pomoći u prevladavanju kušnje vjere te prihvaćanju i izvršvanju Božje volje. Metropolit Devčić okupljene je još jednom podsjetio da su čudni putevi Gospodnji.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/devcic_2.mp3}

Inače, mjesec ožujak je posebno je posvećen ovom svecu, zaručniku Blažene Djevice Marije i Isusovu poočimu. Osim što je zaštitnik crkve, hrvatskog naroda i grada na četiri rijeke, on je zaštitnik obitelji, umirućih, trudnica, radnika, nerođene djece, ali i država poput Austrije, Filipina, Vijetnama, Belgije. Uzor je obiteljskog života te pokazuje kako se služi Isusu.