KABA

20 godina općine Barilović: Budućnost nam je vedra i lijepa!

BARILOVIĆ – Vjerojatno naša očekivanja nisu ispunjena, ali u ovih 20 godina, život u općini Barilović je promjenjen, kazao je predsjednik Općinskog vijeća Marinko Bišćan na svečanoj sjednici povodom obilježavanja dana općine. Broj stanovnika se smanjio, općina tako prema popisu iz 2011. godine broji 2 990 stanovnika. Zadovoljni smo postignitum, kaže Bišćan te nadodaje kako i dalje teže višem.

Dok su svi razvijali gospodarstvo, mi smo u Bariloviću obnavljali ratom razrušeno, istaknuo je načelnik općine Dražen Peraković. Obnovljeno je stotine kilometara puteva i cesta, nisko i visoko naponsek mreže, izgrađena dva mosta na Mrežnici, a jedan obnovljen, obnovljene su i škola, crkva, groblja te parkirališta. Prvi su u Hrvatskoj potpisali ugovor izgradnje kanalizacije putem IPARD programa Europske unije iz kojeg je i izgrađeno Eko selo na Mrežnici.

Velika su bila ulaganja u gospodarstvo, malo i srednje poduzetništvo, obiteljsko poljoprivredna gospodarstva, a ta ulaganja će biti nastavljena jer to je ono čemu težimo i što pridonosi boljitku općine i svih njenih stanovnika, zaključio je načelnik Peraković.

Za kraj sjednice, zaslužnim tvrtkama i pojedincima dodijeljene su zahvalnice i priznanja za izniman doprinos razvoju općine Barilović.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/20_godina_barilovic/*{/rokbox}