KABA

Kada će biti riješen problem dvorane Ekonomsko – turističke škole?

KARLOVAC – Sportska dvorana kod Ekonomsko – turističke škole zatvorena je početkom prosinca, a od tada do danas učenici ove škole, te osnovne škole Dragojle Jarnević, ali i brojni rekreativci svoje sportske aktivnosti moraju obavljati u Školskoj športskoj dvorani na Rakovcu.

Da je dvorana kod Ekonomsko – turističke škole sramota za naš grad smatra većina županijskih vijećnika. Na prošloj sjednici županijske skupštine pročelnik Željko Šančić rekao je kako je šteta nastala zbog greške u izvedbi krovišta, na koji način je spriječeno daljnje propadanje zanimalo je SDP-ovu Đurđu Ivković Macut.

2008. dvorana je stavljena u funkciju, odmah po tome uočeni su brojni nedostaci, ravnatelji škola uredno su o svemu obaviještavali nadležno Ministarstvo, odnosno izvođača radova, a najveći nedostaci uočeni su na krovištu, kaže Šančić, te dodaje kako je tvrtki koja je izvodila radove naloženo da iziđe na teren i otkloni štetu, no oni to do danas nisu učinili.

U tijeku je prepiska sa nadležnim Ministarstvom, a Šančić je zamolio vijećnike SDP-a da preko svojih stranačkih kolega u ministarstvima pokušaju doći do odgovora, a grad i županija spremni su sudjelovati u rješavanju ovog problema.