web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Europarlamentarac B. Gollnisch: “Budite oprezni pri ulasku u EU”

KARLOVAC – Za točno jedanaest dana bit će održani izbori za Europski parlament. Stoga ne čudi intenzivniji angažman onih koji žele predstavljati Hrvatsku u tom važnom tijelu Europske unije. Svoje kandidate danas su tako predstavili HSP-ovci predvođeni predsjednikom stranke Danijelom Srbom, a kojima je potporu dao i francuski europarlamentarac Bruno Gollnisch.

Pravnik, sveučilišni profesor i zastupnik u Europskom parlamentu iz redova francuske Nacionalne fronte Bruno Gollnisch danas je na poziv Hrvatske stranke prava boravio u Karlovcu. Održao je predavanje u gradskoj vijećnici, poručio je da Hrvatska treba biti oprezna pri ulasku u Europsku uniju uz objašnjenje da privid koji je privukao mnoge zemlje može lako nestati.

– Ideje slobode i jednakosti na kojima počiva Europa ne mogu se naći niti u jednoj drugoj civilizaciji, no trenutno se događa izdaja tog europskog nasljeđa. Europska unija neće biti federalna država, a luda je pretenzija da se s jednog mjesta može vladati s 400 milijuna ljudi, napominje Gollnisch i daje kako podržava suradnju među europskim zemljama, ali ne na uštrb nacionalnog suvereniteta svake od njih.

Ističe kako reakcija na taj totalitarni režim ima sve više i to iz zemalja poput Italije, Velike Britanije, Poljske, Bugarske i drugig, a nada se da će ih biti i u Hrvatskoj. Predsjednik HSP-a Danijel Srb je naglasio da ukoliko Hrvatsku u Europskom parlamentu budu zastupali SDP i HDZ onda nitko neće zastupati hrvatske interese. Dodaje da su na listi HSP-a za Europski parlament visokoobazovani, mahom mladi ljudi, koji govore najmanje dva jezika, a koji će znati zastupati hrvatske interese.