KABA

Nastava medijske kulture u gimnazijskom Mikrokinu

KARLOVAC – “Nastava medijske kulture u Mikrokinu” novi je projekt Kinokluba Karlovac. Potaknuti činjenicom da 4. modul nastave hrvatskoga jezika obuhvaća medijsku kulturu (uz ostale module – jezik, književnost te jezično izražavanje), članovi Kinokluba pokrenuli su ciklus projekcija i predavanja kao spoj filmske umjetnosti i nastave hrvatskoga jezika u gimnazijskom Mikrokinu. Naime, filmovi koji će se prikazivati snimljeni su prema književnim djelima koja su na popisu lektirnih naslova. Ovo je prvi ovakav ciklus organiziran u Karlovcu, za osnovne i srednje škole, po uzoru na edukativni program koji se već godinama provodi u kinu Tuškanac u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza.

U sklopu projekta učenici osnovnih škola u travnju će gledati filmove “Vuk samotnjak”, “Duh u močvari” i “Breza”, a učenici srednjih škola “Bez trećega” i “Ritam zločina”.

Nakon Ekonomsko-turističke škole sudjelovanje u projektu potvrdili su i učenici i profesori OŠ Dragojle Jarnević, OŠ Grabrik i OŠ Banija te Tehničke škole Karlovac, Gimnazije Karlovac, Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac i Prirodoslovne škole Karlovac. Plan je nastaviti ovaj projekt i na jesen, u prvom polugodištu iduće školske godine te zajedničkim snagama popularizirati medijsku kulturu u obrazovanju.

medijska_kultura_2