Street Generation u Karlovcu

KARLOVAC – Započelo je oslikavanje karlovačkih zidova u sklopu projekta Street Generation. Organizator je karlovačka udruga Carpe diem na čelu sa predsjednicom Aleksandrom Podrebarac, koja je ujedno i voditelj ovog projekta. Ideja se razvila prije dvije godine, a napokon je započela i njena realizacija. Sudjeluje 16 mladih umjetnika u dobi od 18 do 25 godina.

Projekt financiraju Europska komisija preko programa Mladi na djelu i belgijsko Ministarstvo kulture. Američki ulični umjetnik Kool Koor glavni je voditelj, a ujedno i predavač, koji svoje znanje prenosi na mlade ulične umjetnike. Ima više od 30 godina iskustva, započeo je svoje radove u njujorškim podzemnicama, a dosad je imao nekoliko izložbi u prestižnim američkim galerijama.

Oslikavaju zidove ispod nadvožnjaka u Mačekovoj, kao i zidove doma za djecu Vladimir Nazor. U planu je bilo i uređivanje zida kod Kupe, ali je nažalost neizvedivo zbog visokog vodostaja.

Ovim se projektom želi građanima grada Karlovca pokazati da je oslikavanje grafitima zapravo umjetnost, a ne nužno izraz vandalizma. “Ovo je tek početak, a naš posjet Karlovcu je samo vizit karta”, rekao je Koor.

 

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/grafiti_nadvoznjak/*{/rokbox}