web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u financijskim problemima

KARLOVAC – Ženska grupa Korak sa brojnim se problemima suočava već godinama, no ovogodišnja duga zima bila je dodatan udar na ionako siromašan proračun s kojim raspolažu.

U pomoć su uskočili iz Gradskog kazališta Zorin dom u kojem su koncert povodom Dana žena organizirali Karlovački tamburaški orkestar i Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora. Prikupljeno je 7 tiusća kuna, a tim novcem kupljeno je lož ulje za grijanje Skloništa za žene i djecu žrtve nasilja.

Ove godine za rad Savjetovališta i Skloništa ženska grupa Korak nema dovoljno sredstava, te od 1. svibnja neće moći plaćati psihologinju, koja je neophodna u svrhu pomoći ženama i djeci.

Prošle godine kroz Skolonište je prošlo 60 osoba, a trenutno ih je tamo smješteno 13-ero. Sklonište kojim upravlja Korak jedino je u Hrvatskoj koje može primiti i osobe s invaliditetom.

Hoće li se financijska situacija uspjeti riješiti ne znaju ni sami, ali u svakom slučaju teško je prikupiti sva sredstva koja su potrebna za normalno funkcioniranje Skloništa, a voditeljica ženske grupe Korak Mirjana Duduković postavlja pitanje mora li se financijska kriza doista prvo lomiti na onim najslabijima – ženama i djeci žrtvama obiteljskog nasilja.