Kamo za vikend; Karlovac prepun događaja

 

KARLOVAC – Bogat vikend u Karlovcu počinje već večeras u Gradskoj knjižnici„Ivan Goran Kovačić“ gdje će biti održana promocija knjige „Karlovačka peta rijeka – recepti s pivom“, Božene Muić Regvart. Sav prihod od prodaje knjige bit će namijenjen za razminiranje miniranih područja grada Karlovca i Karlovačke županije. Promocija započinje u 19 sati.

Nakon ili prije predstavljanja ove kuharice u knjižnici, u izložbenom salonu “Ljudevit Šestić” možete razgledati izložbu slika Borisa Kordića. Ulja na platnu, odnosno slike ovog autora možete razgledati do 30. travnja. Radno vrijeme knjižnice od ponedjeljka do petka je od 7,30 do 20 sati, a subotom od 7, 30 do 13 sati.

Izložbu radova od papira u raznim tehnikama Ane Capan možete razgledati u Knjižnici za mlade, u Banjvčićevoj ulici. Izložba “Quilliana” Ane Capan otvorena je u Knjižnici za mlade još samo sutra.

Sat prije predstavljanja knjige Božene Regvart Muić u povodu Dana Veleučililšta u Zorin domu će u 18 sati biti odigrana predstava “Važno je zvati se Karlo”. Predstavu će izvesti glumačka sekcija studentskog zbora karlovačkog Veleučilišta. Ulaz je slobodan.

Na prostoru ŠRC-a Korana u subotu će biti održana glavna uzgojna izložba autohtonih pasmina pasa.Organizira je Hrvatski kinološki savez, a suorganizatori su Kinološki sportski klub Karlovac i Kinološko društvo Karlovac. Okupljanje izlagača počinje oko 10 sati. Ocjenjivanje pasa počinje u 12 sati. Najbolji psi ove izložbe predstavljat će Hrvatsku na svjetskoj izložbi u Budimpešti.

Na karlovačkoj Promenadi kod Katzlerovog paviljona u subotu kreće turistička promocija naših morskih bisera. Naime, Turističke zajednice općina Murter-Kornati i Pirovac u suradnji s karlovačkom Turističkom zajednicom prezentirat će ponudu svojih destinacija. Gosti za Karlovčane pripremaju degustaciju dalmatinskih specijaliteta,a klapa Furešti će svojim nastupom upotpuniti program. Prezentacija počinje u 10, a potrajat će do 13 sati.

U Centru za mlade na Gazi u subotu će biti održan redovni mjesečni Sajam rabljenih stvari i rukotvorina, no taj će događaj ipak ovisiti o vremenskim uvjetima. Ukoliko vrijeme ne bude dozvoljavalo Sajam će biti u dvorištu ili u dnevnom boravku Centra. Predviđeno vrijeme trajanja ovog sajma je od 9 do 13 sati.

U subotu će biti održan 11. tradicionalni koncert najuspješnijih udruga članica Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije. Koncert u Gradskom kazalištu Zorin dom počinje u 19 sati. Sudionici koncerta su udruge koje su temeljem ocjena stručnih povjerenstava predstavljale Karlovačku županiju na državnim susretima, smotrama i festivalima i dobitnici su priznanja ZAKUD-a za 2012. godinu. U nedjelju u Gradskom kazalištu Zorin dom najavljena je i smotra tamburaških orkestara i malih sastava Karlovačke županije. Koncert počinje u 18 sati. Za oba koncerta ulaz je besplatan.