KABA

Posebna regulacija željezničkog prometa

ZDENČINA/JASTREBARSKO – U četvrtak 18. travnja počinje kapitalni remont pruge Zagreb Glavni kolodvor – Karlovac – Rijeka (Split) na dionici dugoj 7,6 km između kolodvora Zdenčina i Jastrebarsko. Svi predviđeni radovi trebali bi biti završeni do studenoga 2013. kada će tom dionicom vlakovi moći voziti brzinom od 140 km/h.

Tijekom prve faze radova, odnosno od 18. travnja do 10. svibnja 2013., promet će na dionici između kolodvora Zdenčina i Jastrebarsko teći u ciklusima od 36 sati. U tome razdoblju na pojedinim dionicama putnici će se umjesto vlakovima prevoziti autobusima, ovisno o kalendaru radova i rangu vlakova (posebna regulacija prometa u prilogu).

Također, tijekom remonta za promet će biti zatvoren željezničko-cestovni prijelaz u kolodvorskome prostoru Jastrebarsko. Vozači će o zamjenskim cestovnim pravcima biti informirani cestovnim znakovima, a više informacija moći će dobiti u HAK-u.

Putnici koji imaju mjesečnu, višemjesečnu ili godišnju pretplatnu kartu, a koji tijekom radova neće koristiti željeznički prijevoz, na blagajnama trebaju ovjeriti svoje karte kako bi im HŽ Putnički prijevoz d.o.o. vratio novac za neiskorištena putovanja od dana ovjere.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/regulacija_zeljeznickog_prometa/*{/rokbox}