web karijera 1160*120
web struka 1160*120

20 godina postojanja općine Žakanje

ŽAKANJE – Općina Žakanje svečano je obilježila svoj Dan, a ujedno i 20 godina postojanja. Središnja svečanost, odnosno svečana sjednica održana je u prostoru Osnovne škole Žakanje, a svečanost je između ostalih uveličao i župan Karlovačke županije Ivan Vučić.

U proteklom razdoblju u općini Žakanje odrađen je čitav niz infrastrukturnih projekata, podsjetio je načelnik općine Nikola Sopčić. Osim asfaltiranja cesta, vodovoda, javne rasvjete, te uređenja mrtvačnica, centar općine obnovljen je u potpunosti, a u tijeku su i radovi na uređenju sportske dvorane kod zgrade škole.

Problem općine, kao i u većini naše zemlje je porast nezaposlenosti, no i taj problem mogao bi biti smanjen. Naime poduzetnička zona u poptunosti je opremljena, tamo već djeluju tri pogona, a uskoro bi novih 50-ak mještana moglo pronaći posao u proizvodnji električne energije, odnosno preradi peleta.

Javna priznanja zaslužnima za razvoj općine podijelio je predsjednik općinskog vijeća Zlatko Bućan. Ove godine priznanja su primili ravnateljica Osnovne škole Žakanje Vesna Hajsan Dolinar, te članovi KUD-a Žakanje.

 

zakanje_dan_opcine1