web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Arboretum dobiva rasvjetu!

KARLOVAC – Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac još u svibnju 2011. godine započela je s kampanjom za uvođenje rasvjete u školski arboretum. Ovih dana djelatnici, ali i učenici škole te svi oni koji su se zalagali da se u školski arboretum uvede rasvjeta čini se došli su na svoje. Naime, počeli su radovi na osvjetljavanju arboretuma. 

-Normalno da smo zadovoljni i sretni. Radovi su počeli nekoliko dana prije 1.svibnja. Radi se, sretni smo i jedva čekamo da prosvijetlimo, očekujemo to vrlo brzo. Iz Grada su nam poručili da je rok 14 dana, kazala je Đurđica Janjanin, vršiteljica dužnosti ravnateljice Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac.

Kampanja za osvjetljenje najpoznatijeg karlovačkog arboretuma odvijala se u sklopu projekta „U Europu sa svjetlom”, a podržala ju je i međunarodna organizacija za obrazovanje i suradnju British Council. Kampanju osvjetljavanja arboretuma podržale su karlovačke ekološke udruge, Turistička zajednica, Hrvatske šume i Policijska uprava karlovačka. Svi oni koji su željeli da se u karlovački arboretum postavi javna rasvjeta mogli su potpisati i peticiju.