web karijera 1160*120
web struka 1160*120

KAquarium će imati više od 150 ribljih vrsta

KARLOVAC – KAquarium odnosno karlovački slatkovodni akvarij biti će smješten na desnoj obali rijeke Korane, nasuprot Foginovog kupališta, a osim desetak velikih bazena sadržavat će 30 bazena za endemske vrste, te brojne popratne sadržaje. Tu će se moći naći više od 150 ribljih vrsta iz cijele regije.

Projekt su u maloj vijećnici Grada Karlovca predstavili direktor Razvojne agencije Karlovačke županije Viktro Šegrt, pomoćnica pročelnice UO za poduzetništvo i poljoprivredu Marina Grčić i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić.

Podsjetimo, Sporazum o financiranju Tehničke suradnje potpisan je još 10. srpnja 2012. godine, dok je Ugovor o sufinanciranju tehničke dokumentacije sa ministrom regionalnog razvoja i fondova europske unije Brankom Grčićem potpisan 4. travnja 2013. godine.

Ovo je jedan od najbolje pripremljenih regionalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz strukturnih fondova EU. Projekt je vrijedan 3,5 milijuna eura, a za realizaciju će biti potrebna 24 mjeseca.

Projekt KAquarium jedan je od 7 projekata u Hrvatskoj koji su dobili potporu Ministarstva, odnosno koji su spremni za strukturne fondove.

 

kaquarium2