web karijera 1160*120
web struka 1160*120

400 tisuća kuna za kapitalne projekte u poljoprivredi

KARLOVAC U proračunu grada Karlovca za 2013. godinu u okviru Programa ruralnog razvoja osigurano je 400 tisuća kuna za sufinanciranje kapitalnih projekata u poljoprivredi. Ove godine grad je pomogao 11 projekata, a na natječaj ih je pristiglo ukupno 19.

Cilj ovog sufinanciranja je poticanje poljoprivrednih gospodarstava na uvođenje novih tehnologija, te prilagodba standardima u poljoprivrednoj proizvodnji. U posljednjih 6 godina grad je u poljoprivredu uložio 11 milijuna kuna, a i budućnosti će se nastaviti ulaganje u razvoj.

Unatoč teškim vremenima u gradu su uspjeli podići investicije u poljoprivrednu proizvodnju, sve u cilju zadržavanja ljudi na ruralnim područjima grada. Najveći iznos poticaja ove godine dobio je Ivica Kusanić, radi se o 135 tisuća kuna, novac će biti utrošen na opremanje prasilišta i odgajališta prasadi.

Teška situacija u poljoprivredi vjerojatno će se pogoršati ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, smatra pak gradonačelnik Damir Jelić. U svakom slučaju grad će i sljedeće godine pokušati povećati ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju, na dobrobit svih građana.

 

poljoprivrednici20805