web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Euharistija gradi crkvu – slavi se blagdan Tijelova

KARLOVAC – Danas je blagdan Tijelova, odnosno svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove u spomen na ustanovljenje euharistije na Veliki četvrtak. U crkvama i svetištima diljem zemlje bilo je posebno svečano, pa tako i u Karlovcu. Osim svete mise, vjernici su tijelovskom procesijom posvjedočili vjeru u prisutnog Isusa Krista.

Tri karlovačke župe udružile su snage kako bi radosno i ponosno obilježile današnji blagdan. Unatoč kiši, brojni su vjernici od crkve Sveta tri kralja na Baniji krenuli u procesiju ulicama grada do crkve Presvetog Trojstva gdje je služena svečana euharistija. Bila je to ujedno prilika da se istakne površan pristup onih koji govore o svetkovini Tijelova, o najvažnijem sadržaju koji se tiče istine naše vjere, a kaže se da euharistija gradi crkvu.

– Euharistija izvan crkvene zgrade snažan je poziv kršćanima da ne zaborave kako su pokaznica Božje prisutnosti, da smo kao ljudi slika Božja. Euharistija ima snagu u društveno tkivo unijeti neizmjernu moć nesebične ljubavi bez koje ljudsko društvo teško može živjeti u radosti. Euharistija je dar posljednje večere, dana je učenicima kao svjedočanstvo i zalog, oporuka kojom Isus u baštinu ostavlja bogatstvo ljubavi, opraštanja i dobrohotnosti, kazao je mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

Nakon mise, procesija je krenula prema crkvi Presvetog Srca Isusova gdje je i završila blagoslovom s Presvetim sakramentom.

 

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/tijelovo_2013/*{/rokbox}