Gotova još jedna faza projekta Ivanine kuće bajke

OGULIN – Sredinom ožujka započela je provedba jednog od najvećih ogulinskih projekata Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke. Potpisan je Ugovor sa tvrtkom Ogulinmont za radove rekonstrukcije zgrade Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke, potpisan je Ugovor za nabavu multimedijske opreme s tvrtkom Audio video consulting, u tijeku je i nabava usluge za produkciju, instalaciju i funkcioniranje stalne izložbe Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke, odabrana su dizajnerska rješenja za suvenir Ivanine kuće bajke u dvije kategorije: profesionalno i amatersko rješenje, te je završeno istraživanje lokalnih priča i bajki – 36 priča je obrađeno za ediciju.

Uz to, Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke predstavljen je na 10 sajmova i posebnih prezentacija, te je licencirano 5 turističkih animatora i jedan turistički vodič

Podsjetimo, „Ivanina kuća bajke” je projekt Turističke zajednice grada Ogulina financiran od strane Europske unije. Ukupna vrijednost projekta je milijun i 300 tisuća eura. Od toga 75 % su bespovratna sredstva Europske unije, dok će ostatak uložiti Grad Ogulin, Ministarstvo kulture i Turistička zajednica grada Ogulina. Projekt traje 18 mjeseci, odnosno do rujna ove godine,a glavni cilj projekta je razviti infrastrukturu baziranu na nematerijalnoj kulturnoj baštini – bajci.