web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Udar na džepove umirovljenika – poskupljuje dopunsko osiguranje

KARLOVAC – Cijena police dopunskog osiguranja, barem prema ideji ravnatelja HZZO-a Siniše Varge, trebala bi za sve građane biti 70 kuna. Ova najava pogodila je brojne umirovljenike kojih u Hrvatskoj ima oko 1,2 milijuna. Od toga milijun je umirovljenika s vrlo malim mirovinama što ih uvrštava u socijalno osjetljivu skupinu. Oni su do sada plaćali najnižu cijenu police od 50 kuna, dodatnih 20 kuna priskrbit će im godišnji trošak od približno 240 kuna.


– Apsolutno u najmanju ruku nekorektno od HZZO-a da se na taj način udara po umirovljenicima. Naime, sigurno je jedno da su umirovljenici najčešće pacijenti kod liječnika i potrošači lijekova prema tome možemo misliti koliki će to za njih biti trošak, izjavio je Nikola Marijanić predsjednik Matice umirovljenika Karlovac.


Ovaj tjedan, doznajemo od Marijanića, bit će sazvana županijska Matica na kojoj će umirovljenici pokušati zauzeti stav, a ukoliko se dogovore Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje će uputiti oštro pismo.


– Osobno mislim da bez blagoslova resornog ministarstva to ne bi išlo, to znači, pretpostavljam, da je ministarstvo dalo suglasnost na to. Apsolutno osobno osuđujem, a mislim da će i Matica zauzeti takav stav, kazao je Marijanić dodajući da bi jedina umirovljenička parlamentarna stranka, a to je Hrvatska stranka umirovljenika trebala podići glas i čvrsto stati na stranu umirovljenika i obranu umirovljeničkih interesa.