KABA

Karlovac na “CBB” pogon!

“Ako se po jutru dan poznaje” glasi narodna mudrost koja je prohujala glavama petstotinjak gledatelja odmah po završetku susreta prvog kola između “Karlovca” i “Đakova”. Ipak narodne mudrosti treba uzeti s rezervom. U nekom obratnom scenariju ona bi zasigurno pojašnjavala kako se “prvi mačići u vodu bacaju”. No ako su sveznajuće bake vrhunski generali poslije bitke, HRK “Karlovac” je to bio tijekom subotnjeg dvoboja.

KARLOVAC – “Opening day” domaćeg rukometnog prvenstva za Karlovačane je prošao sasvim pristojno. Povratnik u najviši rang “Đakovo” , već u šestoj minuti gubio je s 5:1. Furiozan uvod u novu sezonu Premijer lige doveo je do konačne pobjede od trinaest golova razlike (35:22). Vrlo ohrabrujuće uoči odlaska na neugodno gostovanje kod ekipe “Marina Kaštela”. Momčad Karlovca parketom je jurila na trocilindrični Cindrić, Bačić, Borozan pogon. Luka je zabio osam golova kojima je pridodao ni manje ni više nego deset asistencija. Ivan je bio strijelac sedam put, Vuko šest. Proradili su i golmani. Prezelj , Karić, Glumac skupili su 17 obrana u 39 puta koliko im je šutirano na gol. Statistički to je više nego odličnih 44 posto.

Bilo je jako dobro večeras. Dobro smo se pripremili za sezonu. Ključna je bila obrana i nju trebamo nastaviti igrati na ovom nivou. U par navrata smo ih znali iskontrirati. Sve u svemu imali smo utakmicu pod kontrolom od prve minute. Dobro raspoloženi idemu u Kaštelu nadam se najboljem tamo”, kazao je na kraju Ivan Bačić. Lijevo krilo “Karlovca” i juniorski reprezentativac tri se puta našao u kontri.

Koncem utakmice, na parket je istrčala nešto mlađa postava koja je samo nastavila tamo gdje su senatori stali. Visoku gol razliku koja im je uručena s povjerenjem, nisu ispustili. Štoviše još su je povečali. Istaknuo se Andrej Obranović s tri pogotka i stopostotnim učinkom. Za Karlovac:  Prezelj (7 obrana), Karić (7 obrana), Glumac (3+1 obrana), Borozan 6, Huljina 2, Ribar, M. Štrucelj 1, Domagoj Smojver, Perajica 2, Dominik Smojver 2, Požega 3, D. Štrucelj, Cindrić 8(2), Obranović 3, Bačić 7, Felić 1 .  

Nakon prvog odigranog kola “Karlovac” je zauzeo vrh prvenstvene ljestvice na kojem će sigurno ostati…barem do subote.

klc_-_ak_2
         RK Đakovo – pred povratnikom u Premijer ligu puno je posla !

klc_-_ak_3
                                     Dobro izdanje karlovačkih golmana!