starka

  • September 11, 2013
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Karlovac je u subotu domaćin prvog street art & eco festival naziva “Star:ka”. Organizira ga zagrebačka udruga Vestigium, a izvoditelji su više udruga iz Karlovca i Zagreba, među kojima su Eko pan, Kalibra, Razbibriga, te Centar za civilne inicijative.

Manifestacija je zamišljena u smjeru revitalizacije karlovačke Zvijezde, pa će se tako na različitim lokacijama događati brojne aktivnosti. One posjetitelje koji obiđu sve lokacije organizatori i izlagači nagradit će poklonom – ekološkim proizvodom ili jednim od kreativnih uradaka umjetnika i udruga izlagača.

Program počinje u 10 sati, svečanim otvorenjem manifestacije na početku Radićeve, odakle će se krenuti u razgledavanje Zvijezde uz pomoć turističkog vodiča iz Centra za civilne inicijative. Na Trgu bana Jelačića bit će postavljeni štandovi umjetnika, kreativaca, udruga, ali i ekoproizvođača te degustacije zdrave hrane. Na Drvenom placu (parkiću ispred Doma umirovljenika) bit će održan buvljak, dok će u dvorištu Bastiona Sv. Josipa svoje mjesto potražiti oni najmlađi posjetitelji koje ondje očekuju žongleri, predstave, radionice i pričaonice priča.

Inače, projekt se financira iz donacije Karlovačke pivovare, sredstvima dobivenim putem natječaja “Za bolji i jači Karlovac i Karlovačku županiju”.