KABA

Za početak filmskog “žutila” nešto za najmlađe – Kapetan Mikula Mali u Edisonu

KARLOVAC – Iako je službeno otvorenje 18. Filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala zakazano za večeras, s novim izdanjem ovih filmskih manifestacija krenulo se još u jutarnjim satima i to programom za najmlađe Filmski 5+ u kinu Edison.

Starije generacije sigurno pamte film redatelja Obrada Gluščevića koji ih vraća u djetinjstvo, a upravo je filmsko žutilo, kako ga zovu organizatori od minja, ove godine započelo projekcijom Kapetana Mikule Malog.

Kiša je danas mnogima pokvarila planove tako da je na projekciju došlo svega 50-ak osnovnoškolaca iz Osnovne škole Grabrik. No, ništa zato, jer organizatori ih već sutra očekuju stotinjak. Nekima je dolazak na Filmski 5 + već tradicija otkrila nam je učiteljica razredne nastave Sandra Bosiljevac istaknuvši da od prve godine idu na projekcije, učenicima se to sviđa jer im je jedina prilika pogledati film na velikom platnu, a poslije onda na satu hrvatskog jezika diskutiraju o odgledanom.

Sve projekcije počinju u 10.30 sati.

Sutra je na rasporedu animirani film Igor u kojem glavni junak želi postati vrhunski znanstvenik unatoč protivljenju ostatka zajednice, a u petak poznato Golikovo ostvarenje “Imam dvije mame i dva tate”, dok će posljednji na filmskom platnu biti prikazan japanski crtić “Avanture male Chihiro”.