Pozitivni pomaci u Poslovnoj zoni Logorište

KARLOVAC – U Ministarstvu poduzetništva i obrta 10. rujna potpisani su ugovori za mjeru C razvoj poduzetničke infrastrukture i poslovnog okruženja, aktivnost C1 Poduzetničke zone. Sredstva iz ovih ugovora za komunalno opremanje poduzetničkih zona dobila je i Karlovačka županija, i to za izgradnju komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Logorište, u iznosu od 527.571,00 kuna.

– Mi smo zadovoljni u našoj županiji što smo i ove godine uspjeli dobiti 527.571,00 kuna za komunalno opremanje u Poduzetničkoj zoni Logorište, kazao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalnu infrastrukturu i energetiku te direktor Poslovnog parka u Logorištu Mladen Kobasić koji je zajedno s resornim ministrom Gordanom Marasom potpisao ugovor.

Zadovoljstvo u Županiji još je veće ako se zna da je od 46 kandidiranih zona uvjete strogog natječaja zadovoljilo njih 11. Na kraju financijska injekcija Ministarstva odobrena je za devet zona, među njima je i zona u Logorištu.

– To je nastavak dobre suradnje u kontinuitetu resornog ministarstva i Karlovačke županije svih ovih godina. Mi smo kroz ovih nekoliko godina od ministarstva dobili 14,3 milijuna kuna, računajući i ovaj novac, i bez tog novca sigurno ne bismo sami uspjeli opremiti zonu koja je sada opremljena više od 90 posto. Znači ona je izuzetno funkcionalna, naglašava Kobasić.

Inače, financijska injekcija ministarstva od pola milijuna kuna pomoći će kod završetka investicije koja je u zoni Logoriše upravo u tijeku. Radi se o izgradnji velikog kamionskog parkirališta.

– To će u vrlo skoro vrijeme završiti, naravno ukoliko to dopuste vremenske prilike, tvrtka Arkada. Po završetku radova dobit ćemo još jedan kvalitetan sadržaj koji će omogućiti daljnje investiranje poduzetnika u zoni, rekao je Kobasić.

Poduzetnička zona Logorište prostire se na 32 hektara, ovog časa u njoj posluje 9 tvrtki koje zapošljavaju 340 radnika. Do kraja godine u zoni će osvanuti nove četiri hale, one će biti završene do kraja godine. Prema riječima pročelnika Kobasića u Zonu dolazi zagrebačka tvrtka ENTRAF koja se bavi proizvodnjom toplinske energije iz bio mase te poznata karlovačka tvrtka Tvornica turbina. Uz njih do kraja godine hale će izgraditi i dvije njemačke tvrtke. Dolazak novih investitora u zonu osigurao bi barem još dvjestotinjak radnih mjesta. No, stanje u poslovnoj zoni Logorište nije uvijek bilo tako sjajno.

– Zona je imala nesreću da je njeno opremanje, aktiviranje zemljišta i sama prodaja krenula upravo u vrijeme početka svjetske krize 2009. i 2010. godine. Kriza je zadesila cijeli svijet pa tako i našu zemlju i jednostavno neki investitori su kupili zemljišta pa su se tada malo prepali investirati u tim uvjetima. Evo sad se ohrabruju, kod nas se dešavaju pozitivni pomaci, zaključio je Kobasić.

U Poduzetničku zonu Logorište osim spomenute četiri tvrtke dolazi još njih nekoliko, a trenutno su u fazi ishođenja građevinskih dozvola.

error: Content is protected !!