KABA

Turković: Ako ne razmišljaš o budućnosti, ne možeš je niti imati!

OGULIN – Šest je glavnih ciljeva koje smo postavili u našem radu, kazao je gradonačelnik Ogulina Jure Turković na svečanoj sjednici povodom Dana grada. Na sjednici je osim čelnika gradova, općina i županije, nazočan bio i nekadašnji predsjednik sabora Vladimir Šeks.

Kao ciljevi u radu postavljeni su zadržavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta, razvoj gospodarstva te poticanje malog i srednjeg poduzetništva, ruralni razvoj, razvoj turizma, realizacija započetih projekata te socijalna osjetljivost. Osvrnuo se gradonačelnik Turković u razjašnjavanju tih ciljeva posebno na poduzetničku zonu, gdje uz dva trajna subjekta, postoji još 10-ak investitora.

Ono što je posebno zanimljivo je realizacija postojećih projekata. Često se čulo kako projekata u Ogulinu nedostaje, no postoji nekoliko malih i 9 velikih projekata među kojima je Ivanina kuća bajke, zatim izgradnja kanlizacije i rekonstrukcija vodoopskrbne mreže za što je do sada izdvojeno 120 milijuna kuna, a tu je i kapitalni projekt zaštite od poplava koji će biti realiziran do kraja mandata.

Ako ne razmišljaš o budućnosti, ne možeš je niti imati, zaključio je gradonačelnik Turković.

Obratili su se i župan Ivan Vučić, gradonačelnik Karlovca Damir Jelić te europarlamentarac Andrej Plenković koji su u svojim govorima istaknuli kako je Ogulin grad koji ide u dobrom smjeru.

Kum Ogulina Vladimir Šeks pridružio se ovim razmišljanjima, dodavši kako politika grada mora biti politika čistih ruku, bez i jedne mrlje.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su priznanja grada za stvaralački rad. Dobitnici su Tomo Blašković, fra Marijan Jelušić, Georgij Caribrodski, Maja Orlić i GTM Gavan.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dan_ogulina_2013/*{/rokbox}