KABA

Čega sve ima u šumi, doznajte u petak u Zorin domu!

KARLOVAC – Od 10 najavljenih premijera vlastite produkcije karlovačkog Zorin doma za ovu sezonu, prva je već u petak u 19 sati. Riječ je o predstavi za djecu Dramskog studija mlađeg uzrasta.

Nježna priča o sukobu dobra i zla kroz bajkovite šumske likove i njihove događaje, priča o pobjedi prijateljstva i hrabrosti nad spletkama i zavisti. Da, I u šumi toga ima, kao što kaže i naslov nove predstave autorice Sanje Hrnjak.

Predstava je inspiracija stihova Vladimira Čerkeza ”Priča o maloj pečurki”, s težnjom da se ostvari ideal dobra nad zlim. Poruka koju autorica Hrnjak nastoji poslati na dva je nivoa, praktičnom i univerzalnom. Praktični je da poučava da budemo oprezni u svakodnevnom životu, a univerzalna poruka je da neprolazna moralna načela treba primjenjivati u svim područjima života, a posebno u međuljudskim odnosima.

Posebna i najveća zahvala ide legendi hrvatskog glumišta Peri Kvrgiću koji je posudio glas za predstavu, ali i Plesnom studiju čija je voditeljica Martina Maričić sudjelovala u izboru glazbe i koreografiji, a suradnik na tekstu je mlada Ivana Paljug.

Valja napomenuti kako će audicija za nove članove Dramskog studija biti 28. rujna u 17 sati i nakon toga će biti objavljeni novi članovi studija.