KABA

Ozalj ima svoje mjesto na turističkoj karti Hrvatske

 

OZALJ – Kad se govori o pozicioniranju gradova često se misli na njihovu kulturu i baštinu, odnosno na nešto prepoznatljivo i jedinstveno. Koliko je jedinstven grad Ozalj te u kojem smjeru ide turističko pozicioniranje tog grada koji je 30 – ih godina prošlog stoljeća imao turističku ponudu jer su turisti vlakom iz Zagreba dolazili i noćili u Starom Gradu uvjerili smo se danas razgovarajući s gradonačelnicom Gordanom Lipšinić te turističkim djelatnicima tog grada.

Ozalj grad u sjeverozapadnom dijelu Karlovačke županije svakako je najpoznatiji po Starom gradu – gradu Zrinskih i Frankopana, ali i po mnogim drugim povijesnim ličnostima i građevinama koje će se u skoroj budućnosti naći objedinjene na turističkoj karti Hrvatske, doznajemo od gradonačelnice Gordane Lipšinić.


{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ozalj1.mp3}

 

Da se Grad Ozalj na turističku kartu Hrvatske prvenstveno namjerava upisati svojom bogatom kulturnom ponudom potvrdila nam je i Sanja Tomašević direktorica ozaljske Turističke zajednice.


{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ozalj2.mp3}


Zahtjevima tržišta već će nekako doskočiti jer jedno je sigurno Ozalj ima što ponuditi, a i zna kako to plasirati turistima, smatra predsjednik Gradskog odbora za turizam Ivica Glockner.


{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ozalj3.mp3}

oz

Ljepote Ozlja danas su upoznali i mališani iz Dječjeg vrtića “4 rijeke” na Dubovcu. Na Stari grad iz centra Ozlja došli su kočijom, a tom ih je dočekala Katarina Zrinska i teta pričalica, no prije toga iz Ozlja su se vlakom vozili do Bubnjaraca.

oz9


{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ozalj4.mp3}

oz_4

Vozili su se prugom koja je nastala pred 100 godina i koja je ozaljskom kraju u to vrijeme donijela prosperitet. Gradnja pruge Karlovac – Ozalj završila je 1913. godine. Građena je etapno, a riječ je o pruzi koja se nastavlja na slovensku mrežu pruga tako da je za mnoge bila značajni razvojni faktor. Na Starom gradu sreli smo i turističku grupu umirovljenika iz zagrebačke podružnice Donja Dubrava. Iako su mnogi od njih već bili u Ozlju kažu volimo se vratiti tamo gdje nas toplo dočekaju i gdje imamo što vidjeti.


{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ozalj5.mp3}

oz_1