KABA

Liječnici u karlovačkoj Bolnici i dalje u štrajku

KARLOVAC – Štrajk liječnika, štrajk koji nas umara više od redovnog rada, mora se nastaviti dalje, poručili su iz karlovačke podružnice Liječničkog sindikata. Moramo nastaviti dalje, jer drugi mešetare našim pravima i dogovaraju naš Kolektivni ugovor, zato što smo opterećeni zahtjevnim i odgovornim poslom i iscrpljeni gotovo neljudskom satnicom, zato što specijalist koji dežura pred odlazak u mirovinu može izračunati da je dežurajući u bolnici proveo više od 10 godina života. Zato što su pritisci za vrijeme trajanja ovog štrajka na nivou cijele države nezabilježeni na sindikalnoj sceni. Prijetnje, ucjene, svjesno obmanjivanje javnosti, nemoralne ponude, smjene, zabrane, sve su to metode kojim nas žele zaustaviti u borbi za naša prava i dostojanstvo liječničke struke, poručili su štrajkaši.

Liječnici u štrajku još jednom pacijente mole za razumijevanje i podršku. Mi samo koristimo naše zakonsko pravo na štrajk, kojim pokazujemo svoje nezadovoljstvo i borimo se za ono što nam pripada, poručili su iz karlovačke Bolnice.

Ne tražimo niti nemoguće niti nezarađeno ni neodrađeno, tražimo samo ono što smo stekli našom dugotrajnom edukacijom i našim teškim i predanim radom, pri tome se ne borimo samo za sebe već i za budućnost naše struke, za budućnost cijelog zdravstvenog sustava koji je, i sami to vidite, na koljenima, za budućnost mladih kolega, da ne odlaze iz naše domovine, jer oni će nas sviju jednom liječiti, i vas i nas, borimo se i za vašu budućnost i za budućnost cijelog društva, jer mi smo ti koji brinemo o najosjetljivijem segmentu tog društva, o zdravlju svakog pojedinca, poručuju štrajkaši.