Mladi su i treće godine za aktivnu jesen u gradu – zaključen Festival kreativnosti mladih

KARLOVAC –  Festival kreativnosti mladih-Mladi za jesen u gradu, u organizaciji udruge Carpe diem, ovog vikenda ponovno je aktivirao Karlovac i mlade. Od petka prijepodne 120 učenika srednjih i osnovnih škola sudjelovalo je u radioničkom programu. Bilo je tu raznovrsnih sadržaja. Srednjoškolci su se provodili zajedno učeći na radionicama dramske improvizacije, žongliranja, pisanja glagoljice, a osnovnoškolci na radionicama narodnoga plesa, kemije, likovne umjetnosti i grafita. Pekla se raku keramika, izrađivali grafiti, a u petak navečer su karlovački izviđači kampirali u Šancu uz logorsku vatru. Kazališne predstave mladih, čitanje pod zvijezdama, noćne izložbe fotografija s Foto dana mladih, izložbe slika mladih umjetnika, akustični nastupi, samo su neki od sadržaja koji su činili ovogodišnji bogati program.

Subota je protekla uz izlaganje 56 udruga u sklopu Sajma udruga, nastavila se izložbama, projekcijom filma i prezentacijom karte za mlade turiste grada Karlovca. Veliku završnicu pod jesenskim krošnjama osigurali su bendovi Wanderlust i Lizards Exist uz odličnog gosta iz Križevaca -Luku Belanija. Popunjena promenada mladima u radioničkom programu, popunjena promenada mladima u kulturnom programu (kazališne predstave i poezija) te popunjena promenada na koncertima dovoljno govore da mladima ovakve manifestacije trebaju.

– Mladi organizatori slušaju potrebe svojih korisnika, stoga, iduće godine Festival se nastavlja u novom obliku, još bolji i raznovrsniji. Do tada, nastavite posjećivati manifestacije nezavisne kulture u Karlovcu, uskoro nam počinje KAbina, događanje bez kojeg bi zima u Karlovcu bila nezamisliva…, dodao je ispred organizatora Filip Trezner.

error: Content is protected !!