Stari gotovo zaboravljeni zanati na 2. sajmu braniteljskih zadruga

OZALJ – Tkanje jalbe, pletenje košara, kovanje željeza, samo su neki od starih zanata koji su se očuvali u ozaljskom kraju, a koje ste danas mogli vidjeti u Ozlju. 30 izlagača, od toga 10 udruga i 6 braniteljskih zadruga okupio je 2. Sajam braniteljskih zadruga, koji je organizirala Braniteljsta zadruga Ideja. Cilj je predstaviti obrtnike i zadrugare javnosti, ali i djeci i mladima pokazati neke od gotovo zaboravljenih lokalnih zanata.

Uz bogat kulturni program, na kojem su sudjelovali mališani iz Dječjeg vrtića Zvončić, lokalni KUD-ovi i štićenici Centra za rehabilitaciju iz Ozlja s novom predstavom, posjetitelji su mogli uživo vidjeti kako se izrađuje jalba, ali i pletenje košara. Jedan od posljednjih majstora pletenja košara je Vlado Mataković, koji svoje znanje želi prenijeti i na mlađe generacije.

Za vrijeme trajanja Sajma branitelji slikari i slikari ozaljskog kraja slikali su ozaljski krajolik, a sve radove i proizvode proizvedene na sajmu možete razgledati na izložbi koja će biti postavljeni u zgradi Grada Ozlja od 8. do 18. listopada.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/sajam_ozalj/*{/rokbox}