KABA

Stare novčanice i kovanice iz cijelog svijeta izložene u Galeriji Zilik

KARLOVAC – Društvo numizmatičara i kolekcionara Karlovac svoju drugu obljetnicu postojanja i djelovanja kao i Svjetski dan štednje, obilježilo je prigodnom izložbom. Izložba je postavljena u galeriji Zilik u Radićevoj ulici, a izložene su novčanice i kovanice iz cijeloga svijeta, zatim razglednice i knjige iz Karlovca. Numizmatičari i kolekcionari iz Karlovca ovim hobijem žele sačuvati stara obilježja od zaborava, a sinoć su Karlovčanima predstavili novac iz svih zemalja svijeta.

num5

Za one koji nisu znali postojao je i karlovački novac, iako je u opticaju bio vrlo kratko, samo šest mjeseci. Između ostalog, karlovački novac, kao i novac iz cijelog svijeta možete razgledati do 02. studenog u Galeriji Zilik.

num6

numizmaticari3

Društvo numizmatičara i kolekcionara iz Karlovca, iako je vrlo mlado, broji 22 člana. U Društvu se  gotovo svi  slažu da su  numizmatika i kolekcionarstvo skup  hobi za kojeg je ipak više od svega potrebno strpljenje i upornost jer na kraju krajeva kovanica po kovanica čini zanimljivu seriju.

numizmaticari2