KABA

Petračić: Rad Gradskog vijeća nije rad za bolji Karlovac

KARLOVAC – Rad Gradskog vijeća je neproduktivan, točke dnevnog reda su formalne i još uvijek nije bilo točke koja se bavi ozbiljnim temama poput gospodarstva, izrazio je svoje nezadovoljstvo radom vijeća nezavisni vijećnik Davor Petračić.

Vijeću je naime predložio točku dnevnog reda, odnosno prijedlog da se izmjeni Prostorni plan Grada Karlovca koji je ograničavajući za poljoprivrednike.

– Prema planu, stanovnici primjerice Skakavca ne mogu uzgajati više od 20 krava, što je ograničavajući faktor umjesto da se potiče razvoj. Isto tako planom je predviđeno da se štiti obala i more u Karlovcu, pa tražim da se to makne iz plana, objašnjava Petračić.

Odabir članova nadoznih odbora po gradskim tvrtkama također je zasmetao članove Naprijed Karlovac koalicije. O tome se osvrnuo Davor Bajs.

– Uvidom u životopise 20 novih članova nadzornih odbora primijetili smo da će odgovornu ulogu nadzora gradskih poduzeća obavljati među ostalim i osobe sljedećih zanimanja: dvojica špeditera, administrativna tajnica, računalni operater koji pod informatičkim zvanjima navodi samo poznavanje MS Office paketa i interneta, zidar/keramičar-pećar, kovinotokar, policajac, strojarski tehničar – alatničar/vozač motornog vozila/majstor zidar, nedovršeni student strojarstva u Karlovcu, te trgovac, ispričao je Bajs.

Skandaloznim smatraju činjenicu da je velik broj članova u svojim životopisima isticalo svoju političku pripadnost, a jedan član NO Karlovačkog tjednika ni ne zna gdje ga biraju jer u životopisu izražava nadu da će biti izabran za ravnatelja temeljem dugogodišnjeg iskustva u održavanju cesta.

– Većina ovih ljudi nikada nebi dobili posao u tvrtkama EU čija smo i mi članica, zaključio je Bajs.

Zanimljivo je samo da se posebno SDP na Gradskom vijeću bunio protiv nadzornih odbora, a prijedlog je ipak prošao unatoč nezadovoljstvu, odnosno članovi su ipak izglasani.