KABA

Dodijeljen gradski stan za stanarku iz Vrazove

KARLOVAC – O rješavanju stambenog pitanja stanara u Vrazovoj 42 koji su pretrpjeli eksploziju plina, na današnjem brifingu obratio se zamjenik gradonačelnika Dubravko Delić. Jedna žena korisnica gradskog stana, već je smještena u novi, a budući da se radi o ženi koja je invalid, dodijeljen joj je gradski stan u zgradi koja ima lift.

Što se tiće gospođe Nevenke Bubaš, također korisnice gradskog stana, u čijem se stanu dogodila eksplozija, ona će privremeno biti smještena u bolnici u Dugoj Resi, a radi se na rješavanju i njenog stambenog pitanja, odnosno tražimo stan na prvom katu, kazao je dogradonačelnik.

Lista za gradske stanove i dalje je obustavljena, kako bi se prvenstveno smjestili stanari Vrazove. Od 20 stanova koliko ih je grad kupio, 10 je dodijeljeno mladim obiteljima, a u proceduri je kupnja još 10-ak novih stanova. Dobili smo 180 ponuda, postavljeni su ozbiljni kriteriji, komisija je na terenu obilazi stanove, a nakon nje izlazi sudski vještak kako bi kupili najpovoljnije, ali i najkvalitetnije stanove, objašnjava zamjenik Delić.

Od tih 10-ak, 5 ih je već u proceduri za otkup.

Dogradonačelnik Delić još jednom je pohvalio sve žurne službe, od vatrogasaca, policije, hitne medicinske pomoći te Crvenog križa kojima je ovo, kaže, nažalost bila vježba ”jedan na jedan” uživo. Valja pohvaliti i Inkasator koji je reagirao promptno u angažiranju statičara te svih ostalih stručnjaka, ali i zaštitarsku tvrtku, tako da imovina stanara nakon eksplozije niti u jednom trenutku nije bila ugrožena.