KABA

Međunarodni koncert klape Voneti – ”Emocije naše prošlosti”

KARLOVAC – ”Emocije naše prošlosti” naziv je međunarodnog koncerta koji će biti održan u četvrtak u Glazbenoj školi Karlovac s početkom u 19 sati. Koncert organizira klapa Voneti, a osim domaćina nastupaju zborovi iz Walesa, Ujedinjenog Kraljevstva, Latvije te Klapa Škrlet iz Kutine.

Prije koncerta, u 17 sati bit će održan seminar o klapama i klapskom pjevanju za sudionike. Organizacija događaja je dio projekta “Cjeloživotne emocije – učenje kroz glazbu” kojeg financira Agencija za mobilnost i programe EU.

Kao relativno mlada klapa, međutim u glazbenom smislu vrlo iskusna, Voneti su se u siječnju 2012. godine uključili u međunarodni projekt “Cjeloživotna emocija – učenje kroz glazbu” pod vodstvom Klape Škrlet iz Kutine. Projekt je zajedno s partnerima iz Latvije i Walesa kandidiran na natječaj za europska sredstva u veljači 2012., a odobren je iznos od 68.500 eura od kojih je 22.500 eura dodijeljeno hrvatskim partnerima prvenstveno namijenjeni za odlazak na aktivnosti projekta u Wales i Latviju.

Ovim projektom omogućeno je sudionicima uspoređivanje i unaprijeđenje metoda rada i cjeloživotnog učenja u tri zemlje, obogaćivanje znanja voditelja pjevačkih skupina i zborova i njihovu veću konkurentnost i upoznavanje domaće publike s radom latvijskog i velškog zbora i upoznavanje tradicionalnog i tradicijskog repertoara koji izvode.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/voneti_plakat/*{/rokbox}