KABA

Prvi sastanak grupe za podršku dojenju uspješan – došao velik broj mladih majki

KARLOVAC – Grupe potpora dojenju uobičajene su u nekim većim hrvatskim gradovima. Od danas Karlovac ima svoju grupu, a na prvi sastanak odazvao se velik broj mladih majki i trudnica. Cilj je pomoći majkama koje se pri dojenju suoče s problemima, te ih upoznati s činjenicom da je dojenje najzdravije za njihovu djecu.

Na inicijativu UNICEFA u svim bolnicama koje imaju titulu Prijatelja djece nužno je imati oformljenu grupu potpore dojenju. Sve mlade majke još tijekom trudnoće, odnosno u rodilištu tako dobivaju naputak da ekskluzivno doje, odnosno bez dodavanja tekućine i ostalih vrsta hrane.

Majke su na ovaj način jedna drugoj podrška, odnosno međusobno si pomažu savjetima. Sastanci Grupe održavat će se svake prve srijede u mjesecu u 11 sati u prostorima Doma zdravlja, ako bude više interesa žene će biti podijeljene u dvije grupe.

Više informacija možete pronaći na web stranici Doma zdravlja, te na broju 091 614 9095, voditeljice Patronažne službe Valerije Žapčić. Sve mlade majke pozvane su da se priključe radu ove grupe.

dojenje1