KABA

Službeno otvoren Demokratski rasadnik

DUGA RESA – Demokratski rasadnik Duge Rese projekt je Grada Duge Rese koji je nastao kroz proces javnog savjetovanja sa građanima grada Duge Rese s namjerom rješavanja problema društvenog razvoja. Projekt obuhvaća uređenje neiskorištenog prostora predvorja kino dvorane koji je danas službeno otvoren.

Prostor je tako pretvoren u mjesto za djelovanje udruga, okupljanje građana i provođenje javnih događanja kao rezultat projekta koji je prepoznao nedostatak prostora za društveni rad i okupljanja te potrebu jačeg uključivanja građana u proces donošenja razvojnih odluka kao glavne probleme, kazala je predstavnica građanskog odbora Rubinka Mihalić.

U sklopu projekta postavljeno je 16 oglasnih ploča po mjesnim odborima, otvorena internetska stranica Demokratskog rasadnika, a u vrijeme trajanja projekta, od 1. siječnja do 31. prosinca ove godine, planirano je provođenje 50 različitih aktivnosti. Čak 49 ih je održano, a 50.-i je upravo ovo otvorenje, istaknula Mihalić.

I građanski odbor jedan je od rezultata projekta, čiji rad neće prestati niti nakon službenog završetka provedbe projekta kojeg je financijski potpomogla Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Ukupna vrijednost projekta je 423.800 kuna, od toga 295.200 sufinancira zaklada, a 128.600 kuna osigurava Grad Duga Resa.

Činjenica je da živimo u virtualnom svijetu u kojem možemo čuti svašta. Većina toga su nepotpune i netočne informacije. Ovdje se zato mogu dobiti kvalitetni odgovori na sva pitanja, zaključio je gradonačelnik Duge Rese Ivan Baršić te otvorio novouređeni prostor Demokratskog rasadnika.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/demokratski_rasadnik_otvorenje/*{/rokbox}