HDZ: Smanjiti plaće, ili će građani trpjeti!

KARLOVAC – Zaposlene u karlovačkoj gradskoj upravi, tvrtkama i ustanovama koje se financiraju iz gradskog proračuna, po svemu sudeći, u idućoj godini očekuje rezanje plaća i ostalih troškova.

Dao je to naslutiti predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Damir Mandić, osvrnuvši se na smanjenje nacrta prijedloga gradskog proračuna za 2014. godinu za oko 12 posto, ili 25 milijuna kuna.

Podsjetimo, budući da su dotacije iz državnog proračuna manje od očekivanih, Grad Karlovac sljedeće će godine morati rezati troškove. Kolektivni ugovori su važeći, ali nužno je razmisliti o promjenama kako građani ovo smanjenje proračuna ne bi osjetili na svojim džepovima, poručuju iz HDZ-a.

Standard gradskih usluga mora ostati najmanje na razini iz ove godine, poručio je Mandić, ističući da bi dva velika problema ipak trebalo što hitnije riješiti. Riječ je prije svega o problemu poplava u Šišljaviću, Koritinji i Pokupskoj Blatnici, koji već godinama čeka na rješavanje. Mandić od gradske uprave očekuje da ovaj problem riješi u suradnji s državnom razinom, budući da je ipak u pitanju sigurnost i svakodnevno funkcioniranje građana koji žive na ovom području. Drugi projekt koji će HDZ nastojati progurati bez obzira na tanki proračun je izgradnja pristupne ceste i parkinga ispred OŠ Grabrik.

Još jedna stavka na kojoj se ne bi trebalo štedjeti, smatraju u HDZ-u, jest karlovačko Veleučilište. Borit ćemo se da Veleučilište dobije što više novca iz gradskog i županijskog proračuna, poručuju iz HDZ-a, ističući kako Veleučilište mora biti pokretač gospodarskog razvoja grada te mu se stoga mora osigurati prostor za rast.

– Smatramo da će Veleučilište postati novo hrvatsko Sveučilište, a za to je potreban novi prostor, nove predavaonice, objekti za smještaj studenata,ali i nova dvorana, sportski tereni i niz drugih sadržaja potrebnih da se uzdigne na višu razinu. Sve ono što vidimo na poznatim inozemnim sveučilištima možemo ostvariti i u Karlovcu, ali na to treba gledati dugoročno, a ne kroz skupljanje jeftinih političkih bodova – rekao je dr. Josip Žunić, izrazivši nadu da ideja o Gažanskom i Mekušanskom polju kao novoj lokaciji za karlovačko Veleučilište neće ostati samo – ideja.

error: Content is protected !!