KABA

MO Mala Švarča: Novaković Matanić barata s neprovjerenim informacijama!

KARLOVAC – Sporni objekt kupljen za Mjesni odbor Mala Švarča, bit će na korištenje i udruzi Ponos, reakcija je to MO Mala Švarča na istupe SDP-ove Marine Novaković Matanić.

Sporni objekt, koji nije trokatnica, sastoji se od prizemlja i jednog kata s neuređenim tavanskim prostorom. Prizemlje objekta sastoji se od prostorije za sastanke koja je ujedno i ured MO-a, kuhinje i WC-a. Kat se sastoji od tri sobe i WC-a. Jedna soba predviđena je za igraonicu i radnu terapiju djece s posebnim potrebama za udrugu ”Ponos”, dok su ostale dvije sobe zamišljene kao edukativno informatički centar, stoji u priopćenju Vijeća MO Mala Švarča.

Kažu kako je gospodarski objekt zamišljen kao prostor za mlade u kojem će moći funkcionirati i udruga mladih sa svojim programima i akcijama.

– Kupnjom navedenog objekta dobili smo i lokaciju na kojoj smo u mogućnosti napraviti dječje i sportsko igralište, a što nam je u planu sljedeće godine. Igralište će biti izgrađeno vlastitim sredstvima i donacijama, a radom stanovnika s područja Male Švarče, napominju u priopćenju.

Dodaju i kako je dosadašnji prostor bila mala prostorija (cca 15 kvadrata) bez sanitarnog čvora i vode, koja nije bila uvjetna niti za održavanje sastanaka. Sve bi to gđa. Novaković Matanić vjerojatno i znala da je ikada ona ili netko iz njene stranke posjetio MO pa makar i u predizborno vrijeme. Već time, pokazali su svima nama koliko im je stalo do ovog dijela grada Karlovca, jasno poručuju.

– Još jednom izražavamo žaljenje zbog istupa gđe. Novaković Matanić koja je neutemeljeno prozvala kako gradsku upravu, tako i sve nas s područja Male Švarče. Ovim putem pozivamo je da nas posjeti u našim novim prostorijama u kojima smo spremni ustupiti SDP-u na korištenje drugi i treći kat sporne trokatnice, zaključuju.