KABA

Učenici Medicinske škole ipak u štrajku – traže reorganizaciju nastave i prakse

KARLOVAC – Učenici karlovačke Medicinske škole od danas su u štrajku. To je odlučeno na sastanku Vijeća učenika. Nezadovoljni su nastavnim programom prema kojem u školi i na praksi sveukupno provode i do 13 sati dnevno. Na taj način dali su podršku kolegama iz Slavonskog Broda. Svi predstavnici razreda danas u 13 sati odlučili su prosvjedom iskazati svoje nezadovoljstvo petogodišnjim programom za medicinske tehničare i sestre. Traže reorganizaciju nastave po uzoru na druge škole u Hrvatskoj – bilo da tri dana imaju teorijsku nastavu i dva dana vježbe ili da u jednom danu imaju i vježbe i teoriju, ali da su gotovi sa svime do 17 sati kako bi imali vremena za sebe. Boje se i strukovne mature. Prije svega jer nakon druge godine školovanja gube opće obrazovne predmete.

Ravnateljica škole Jasminka Štajcer se slaže da im je program opsežan i težak, ali napominje kako je verificiran od strane resornog ministarstva i prilagođen uvjetima Europske unije. Ipak, ističe kako nije problem u organizaciji vježbi i praksi već u nedostatku prostora.

Još jednom podsjeća da je Karlovačka županija financirala studiju predizvodljivosti idejnog projekta proširenja škole s kojom se do kraja godine javljaju na javni poziv ministarstva, ali to se nije moglo napraviti ranije jer su tek prošle godine dobili zemljište od bolnice.

Danas započeti štrajk nastavit će i sutra.