KABA

Multimedijalna predstava Melite Spahić Bezjak: In Between Tracing Reflections

KARLOVAC – U Domu Oružanih snaga „Zrinski“ večeras je izvedena plesna predstava „In – Between Tracing Reflections“, Melite Spahić Bezjak. Predstava je premijerno izvedena ove godine na 30. tjednu suvremenog plesa u Zagrebu.
-Plesna predstava “In – Between Tracing Reflections” istražuje ideje percepcije i doživljaja pokreta gledatelja i izvođača, refleksije i sjene za oboje; scenski prostor,osobnu reflektirajuću prisutnost, između ili iza publike, kazala je Melita Spahić Bezjak zadužena  za koreografiju, izvedbu i sam koncept multimedijalne plesne predstave.

Prvotno je ovaj plesni projekt bio zamišljen za dvoranu i ogledala su bila polazišna točka stvaranja odnosa publike i plesačice, rekla je Melita Spahić Bezjak dodajući da je postavljanjem sola za kazališni prostor radila na novom izazovu.
Na ovom  plesnom projektu autorica surađuje s glazbenim i video umjetnicima Majdom Džanić Bogojević, Juditom Gabulin i Sašom Bogojevićem, a predstavu prati glazba Jamiea McCarthya.  
Suvremena plesna multimedijalna predstava Melite Spahić Bezjak realizirana je uz potporu Turističke zajednice grada Karlovca, udruge Free Dance i Zagrebačkog plesnog centra.