KABA

Tribina Srbi u Hrvatskoj jučer, danas, sutra

KARLOVAC –  Tribina Srbi u Hrvatskoj jučer, danas, sutra, u organizaciji SKD Prosvjeta, Pododbor Karlovac pokušala je dati odgovor na pitanje koji je položaj ovog naroda u Hrvatskoj i kako se on može popraviti.

Uvodničari su bili Milan Jakšić, Danko Plevnik i Simo Rajić, a između ostalog moglo se čuti kako je interes hrvatske javnosti usmjeren na ideologiju, umjesto na važne stvari.

Hrvati i Srbi imaju zajedničku povijest, no i sukobe koji traju stoljećima. Problem nije ćirilica, već povratak, obnova i zapošljavanje, čulo se na tribini. Srbi se vječito priklanjaju stranci na vlasti, umjesto da budu svoji.

Hrvatska ima potencijala, no ako ne dođe do promjene, Srbi u Hrvatskoj u 22. stoljeću bit će samo sjećanje, asimilacija i segregacija čine svoje, kaže Simo Rajić.

Da su Srbi žrtve nesposobne vlasti, smatra Danko Plevnik, koji misli kako je lakše preusmjeriti pažnju javnosti s važnih ekonomskih problema na neku od manjina, jučer su to bili Srbi, danas su homoseksualci, a sutra tko zna tko.