Bionda nakon 23 godine napušta HNS – za sve je kriva, kaže, prljava politika

KARLOVAC – Nakon 23 godine Mile Bionda, dosadašnji čelni čovjek županijskog HNS-a napušta stranku. U priopćenju navodi da je razlog njegova istupanja prljava politika koju, prema njegovu mišljenju, provodi glavni tajnik HNS-a Srećko Ferenčak. Podsjetimo, Bionda je izabran za predsjednika na izvanrednoj skupštini krajem lipnja 2011. godine, a na njegovu mjestu ga je protekle nedjelje naslijedio Branko Mohorić. Bionda je tada javno podržao Mohorićeva protukandidata Deana Žapčića. Dodatno je bio nezadovoljan izborom županijskog tajnika Zvonka Spudića, rekavši da će Ferenčak sada upravljati strankom upravo preko Spudića. Smeta ga što to nije politika predsjednice HNS-a Vesne Pusić.

– Ona, prije svega zagovara politiku pomlađivanja stranke, politiku da se neznanje pretvori u znanje i drži da na rukovodećim mjestima ne mogu, ni pod kojim uvjetima, sudjelovati ljudi koji su se na bilo koji način ogriješili o hrvatske zakone, a svim razinama, objašnjava Bionda.

Aktualni predsjednik županijskog HNS-a Branko Mohorić smatra da je Bionda devastirao stranku uz objašnjenje:

– U proteklom mandatnom razdoblju od 2010. i sam sam vodio županijsku organizaciju kao v.d. predsjednik i držao stranku na 19 legitimnih podružnica. Danas ih, nakon samo dvije i pol godine predsjedavanja gospodina Bionde ima samo deset, smatra Mohorić. Sve se vidjelo na skupštini, jer sam dobio dobar broj glasova. Delegati su shvatili koja je Biondina priča, zaključio je Mohorić.

error: Content is protected !!