adamovic_bernard_zeleni

KARLOVAC – Mi ne upozoravamo, nego zahtjevamo hitnu sanaciju karlovačkog pothodnika, kazao je novinarima predsjednik karlovačke podružnice Zelenih zajedno Bernard Adamović. Naime na problem curenja vode u pothodniku što je potrebno čim prije sanirati, upozoravaju još od siječnja 2012 godine. Adamović kaže kako su trenutno u fazi čekanja nalaza građevinskog insprektorata, za koji kaže da je trebao biti donesen prije mjesec dana s obzirom da su prijavu podnesli u srpnju ove godine.

Potporu u rješavanju problema dobili su, napominje Adamović, od 6 vlasnika odnsono najamnika prostora kojeg će poslati u karlovački Upravni odjel za komunalno gospodarstvo. Svjesni su da Grad ne može sanirati pothodnik u cijelosti, ali može kritični dio. Najveći problem je voda koja se slijeva kroz električne instalacije na ulazu odnosno izlazu prema autobusnom kolodvoru gdje su izravno ugroženi ljudi. Gradskoj upravi već su pisali, ali odgovora tvrdi Adamović.

Stoga smo mi odlučili poslati upit Gradskoj upravi čije priopćenje donosimo u cijelosti:

Na zahtjev udruge “Zeleni zajedno”, 25. rujna održan je sastanak po pitanju problematike pothodnika. Naime, Grad je pristupio pregledu ispravnosti instalacija i 7. studenog je dobiveno izviješće od ovlaštene tvrtke da su svi uvjeti zadovoljeni. Sve optužbe i prigovori Zelenih su proslijeđeni nadležnim institucijama na postupanje, a Grad je pokrenuo i postupak izrade projektne dokumentacije za sanaciju pothodnika. Sve optužbe o nesigurnosti instalacija su neosnovane, zaključuju u Gradu.