vrtic_dr_otvorenje

  • December 11, 2013
  • Admin
  • 0

DUGA RESA – Dječji vrtić Resice u Dugoj Resi otvorio je svoja vrata za 60 mališana s ovog područja. Prenamjenom jednog dijela prostora Učeničkog doma stvoreni su vrhunski uvjeti za boravak djece, a uskoro se očekuje prenamjena još jednog dijela zgrade, čime će još 50-ak djece pronaći smještaj u vrtiću.

Lokalna samouprava tu je da stvori preduvjete za demografsku obnovu Republike Hrvatske, mi u Dugoj Resi preuređenjem ovog prostora stvorili smo ih, nakon što je donešena odluka da se ide u prenamjenu, dobili smo i županijsku potporu, kaže gradonačelnik Ivan Baršić.

Do sada je preuređeno 680 četvornih metara prostora, a sveukupno bi trebalo biti preuređeno 1080 četvornih metara. Iako je bilo i nepredviđenih situacija, sve je riješeno na zadovoljstvo, a preuređenje će ukupno stajati nešto više od 3 milijuna kuna. Baršić kaže da vjeruje da će na Vijeću biti usvojen njegov prijedlog proračuna kako bi još 50 mališana pronašlo svoje mjesto u vrtiću.

Da je zadovoljan projektom rekao je župan Ivan Vučić, iako dodaje da je razočaran što je broj učenika u školama iz godine u godinu sve manji. Župan je donio i poklon – LCD televizor, te rekao kako i u buduće stoje na raspolaganju za sve dobre projekte.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/vrtic_duga_resa/*{/rokbox}