Kirinić: Politika grada ostaje ista – imam većinu, mogu što hoću

KARLOVAC – Glasala sam protiv proračuna zbog nepravičnosti i bezobrazluka, smanjili su socijalu, a sebi povećali plaće i podijelili nagrade, te zapošljavaju nove ljude, kazala je na početku svoje konferencije za novinare Snježana Kirinić.

Donijela sam košaricu sa socijalnim paketom kako bih pokazala da se u njoj nalazi hrane dovoljno za tjedan dana, a kako da četveročlana obitelj s time preživi čitav mjesec, nastavlja Kirinić.

Bojim se da politika vodstva Grada ostaje ista – imam većinu, mogu što hoću. Smatram da bi, što se tiče same strategije vođenja grada i razvoja, trebalo napraviti konsenzus od deset stvari koje će napraviti bilo tko na vlasti. Dakle, da se točno dogovori što i kako ćemo raditi, pa da se konačno ovaj grad počne razvijati, a ne da izgleda isto kao što izgleda zadnjih 15 godina, kaže.

Strategija razvoja samo je popis lijepih želja, još uvijek nema popisa gradske imovine, kako se onda može planirati bilo kakav razvoj. Nedovoljno se koriste europski fondovi, a što se tiče turističke ponude, ona ima potencijala za razvoj, kaže Kirinić, te za primjer navodi stare dvorce.

Vodstvu grada zamjeram bacanje novca kroz prozor, studije bazena stajale su grad 8 milijuna kuna, 11 milijuna kuna otišlo je na auto kamp, 4,6 milijuna kuna na reflektore, to meni govori da novca ima, ali je nažalost krivo uložen, nepravedno raspoređen ili zbog gluposti izgubljen, dodala je Kirinić.

Kirinić smatra da bi se Veleučilištu u Karlovcu trebalo dati više novca jer je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u razvoj. Predlaže da se dogovori suradnja kako bi se osnovao Odjel informatičkih znanosti, jer je to tražena struka.

Dotaknula se i amandmana na proračun kojeg je podnio HSS da se oduzme dio sredstava Hrvatskom radio Karlovcu i dodjeli Karlovačkom tjedniku. Prema Kirnić taj zahtjev je apsurdan, pita se tko se toga sjetio, te dodaje da Hrvatski radio Karlovac ulaže sve snage koje može i ima kako bi opstao.

error: Content is protected !!