KABA

Počeo projekt Moj glas za Europu, cilj potaknuti mlade da izađu na izbore za EU parlament

KARLOVAC – Udruga Carpe diem počela je s provedbom 38 tisuća eura vrijednog projekta “Moj glas za Europu” koji za cilj ima informiranje i osnaživanje mladih za izlazak na predstojeće izbore za Europski parlament. Kroz projekt je predviđen čitav niz aktivnosti, a većina je usmjerena 18-godišnjacima kojima su ovo prvi izbori na koje imaju pravo izaći.

Edukacija mladih o europskom parlamentu, njegovoj ulozi, ali i tome da donešenje odluka utječe na živote svih nas bitni su za poticanje izlaska što većeg broja mladih na izbore za europski parlament koji će biti održani u svibnju. Predviđen je čitav niz aktivnosti informativnog karaktera.

Preko Facebook stranice će se pružati informacije o izborima za EU parlament, o njegovom radu i općenito o EU. Planirana je mjesečna radio emisija posvećena izborima i europskim politikama za mlade, a bit će tiskani leci i brošure. Udruga Izvan fokusa napravit će film koji će poticati mlade da izađu na izbore. U planu su i dvije vrste radionica.

Simulacija europskog parlamenta bit će odrađena u suradnji s Gimnazijom Karlovac, dok se očekuje i sudjelovanje hrvatskih europarlamentaraca. Cilj je projekt proširiti na cijelu Hrvatsku preko Udruga mladih. Valja reći i kako se projekt provodi u suradnji sa Karlovačkom županijom, te regionalnim info centrom za mlade UMKI iz Rijeke, a financira ga Europska komisija.