Prilika za dugotrajno nezaposlene žene, nedostaje sudionica iz Karlovačke županije

HRVATSKA, KARLOVAC – “Vještine za zapošljavanje u turizmu i ugostiteljstvu” ime je projekta kojega trenutno provodi British Council, a u sklopu kojeg će četrdeset sudionica, po dvadeset iz Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije, pohađati tečaj engleskog jezika za turizam i ugostiteljstvo te edukaciju o brizi o gostu kao i trening za osnaživanje i umrežavanje.

Nakon edukacije sudionice će provesti mjesec dana na praksi u partnerskim malim i obiteljskim hotelima ili velikom hotelskom lancu i proći obuku za pomoćna zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu, odnosno za sobarice, čistačice, pomoćne kuharice i konobarice.

– Trenutno smo u fazi regrutacije i nedostaje nam sudionica iz Karlovačke županije. Ciljna skupina su dugotrajno nezaposlene žene u dobi od 25-te do 54-te godine života iz Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije bez završene škole ili sa završenom osnovnom školom, korisnice svih oblika pomoći i usluga u sustavu socijalne skrbi, uključujući i pripadnice nacionalnih manjina i izbjeglice i prognanice – poručuju iz British Councila.

Prvi ciklus edukacije kreće 27. siječnja u Sisku, a zatim u Karlovcu 3. ožujka. Sudionicama su pokriveni putni troškovi i osiguran ručak za trajanje edukacije kao i svi troškovi za vrijeme prakse.