Vatrogasci protiv razdruživanja društva u Dugoj Resi i Bosiljevu

DUGA RESA – Nakon što su se gradonačelnik Duge Rese i načelnik Općine Bosiljevo dogovorili da će se Područna vatrogasna zajednica razdvojiti na dvije vatrogasne zajednice, sinoć se ova odluka našla i na dnevnom redu Skupštine ove vatrogasne zajednice. No, većina skupštinara nije se složila s ovom odlukom i glasala protiv odluke o razdruživanju.

Sa 14 glasova protiv, 4 glasa za i 5 suzdržanih članovi Skupštine Područne vatrogasne zajednice Duge Rese i Bosiljeva odlučili su da ne žele da se njihova zajednica razdvoji na dvije nove. Prije početka skupštine predsjednik zajednice Davor Kekić bio je optimističan rekavši da se većina slaže s ovom odlukom, što se na kraju pokazalo netočnim.

Inače, prošla godina je za dugorešku vatrogasnu zajednicu prošla mirno, jer su imali manji broj intervencija nego godinu ranije. Najveći problem trenutno im je nabava cisterne za središnje vatrogasno društvo. Za novu cisternu trebali bi izdvojiti oko milijun i 600 tisuća kuna, dok bi za rabljenu trebalo izdvojiti puno manje. Kod ostalih društava najviše novca odlazi za nabavu opreme za vatrogasce.

Inače, skupština će se sastati već za dva tjedna, kada bi opet trebala raspravljati o pitanju razdruživanja njihovog vatrogasnog društva.

error: Content is protected !!