KABA

U zimskim uvjetima rada djelatnicima HEP-a nije lako, no većina problema uspješno riješena

TOUNJ – Oko 60 djelatnika HEP-a bilo je i jučer na terenu, otklanjali su se kvarovi na području Ogulina, Ozlja, Slunja i ostalih mjesta u kojima struje nije bilo danima.

Dečkima na terenu nije lako, snijeg, ledeni pokrivač, pucanje stabala, granje na prometnicama, ali i žicama. Hodati zaleđenom korom nije jednostavno, a kad sa sobom morate nositi i opremu, još je teže.

Srećom, mještani imaju razumijevanja, pa pomažu djelatnicima Elektre koliko mogu, a u uvjetima koji nisu nimalo laki za rad, svaka je pomoć dobrodošla. Ljudi uglavnom pomognu, miču grane, pomognu oko opreme ili čak prijevoza, priča voditelj grupe za održavanje u izgradnju Elektre Karlovac, pogona Ogulin Vladimir Turković. Puno nam znači i kad nam ponude topli napitak, jer cijeli dan smo na terenu, pričaju pak djelatnici.

Uobičajeno je da zimi nema struje, kaže nam Franjo Ujdenica iz Tounja, no ipak nije lako živjeti bez svjetla, a ni kućanskih aparata, koji život znače. Električari se trude, no nije im lako, kaže Franjo.

Uistinu nije, no uz mnogo muke i truda, ipak su uspjeli otkloniti većinu problema. Uvjeti na terenu nisu nimalo blagi, cjelodnevno gaženje po ledu i snijegu, ponekad i do kasnih večernjih sati nije nimalo jednostavno, osobito kad u noći opet neko stablo poruši sve ono na čemu se radilo tijekom dana.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/elektra_tounj/*{/rokbox}