KABA

Ulaže se u budućnost: “AQUA-AGRO” novi europski projekt Prirodoslovne škole

KARLOVAC – U Prirodoslovnoj školi u Karlovcu predstavljen je EU projekt “AQUA-AGRO” sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 147 tisuća eura, riječ je o bespovratnim sredstvima. Kako je rečeno danas opći cilj projekta je neprestano razvijanje i moderniziranje tečajeva za učenje u cilju povećanja konkurentnosti odraslih polaznika prilagođavajući se potrebama tržišta rada u slatkovodnom ribarstvu. Ukupna vrijednost projketa je 176 tisuća eura.

Važno je reći da je nositelj projekta Prirodoslovna škola Karlovac te da bi njime trebalo biti osposobljeno 50 odraslih za slatkovodno ribarstvo.

To moraju biti nezaposlene osobe iz Karlovca i Čakovca, a kako je najavio Stjepan Grčić, voditelj projketa u prvoj polovici ožujka trebao bi biti objavljen javni poziv.

Partneri na projektu su Grad Karlovac, Gospodraska škola Čakovec te Ribnjaci Kupa. Područje provedbe projketa obuhvaća Karlovačku i Međimursku županiju. U sklopu navedenog projketa između ostalog bit će izgrađen hidroponski bazen i demonstacijsko jezero. Ovim projketom plus još nekim europskim projketima koji se kod nas provode jača se regija, a samim time stvara se platforma za razvoj, zapošljavanje i bolji život u cjelini, čulo se danas u Prirodoslovnoj školi.

 

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/Prirodoslovna_06032013/*{/rokbox}