KABA

Karlovačka udruga KA-MATRIX ove će i iduće godine provoditi projekt “Prostor za aktivnu zajednicu”

KARLOVAC – Udruga KA-MATRIX će tijekom ove i iduće godine provoditi projekt “Projekt za aktivnu zajednicu” u suradnji s partnerskim organizacijama iz Zagreba i Pule. Nositelj projekta je Savez udruga Operacija grad, a projektna sredstva u iznosu od 60 tisuća eura odobrena su u sklopu programa Jačanje regionalnih i lokalnim struktura za podršku razvoju civilnoga društva koje se provodi u okviru četvrte komponente IPA programa.

Projektom se želi unaprijediti utjecaj udruga civilnoga društva u razvoju lokalnih zajednica kroz osiguravanje javnih infrastruktura uz participativni, svima pristupačan i održiv model vođenja i upravljanja uz razvijanje vidljivih civilno-javnih partnerstava.

U sklopu projekta tako će se provoditi treninzi povezivanja i umrežavanja udruga iz Zagreba, Pule i Karlovca, promocija javno-civilnih partnerstava, studijska putovanja, javne tribine i radionice za članove udruge i građane. Bit će izrađena i internetska stranica za mrežu udruga u nezavisnoj kulturi KAoperativa te značajnije korištenje društvenih mreža za promociju aktivnosti.

Edukacije obuhvaćene projektom vodit će domaći i međunarodni treneri, a uz predstavnike udruga namijenjeni su zaposlenicima lokalnih uprava koji se bave pitanjima aktiviranja građana, kulturnim politikama i prenamjenom i korištenjem javnih prostora. Kako u Karlovcu još ne postoji kulturno-društveni centar edukacije i druge aktivnosti fokusirat će se na potrebu otvaranja, upravljanja i programiranja takvog prostora.